pristagare

pristagare

HugoLevinPriset ska årligen premiera

unga framstående idrottsledare eller idrottsorganisatörer

för utmärkt engagemang och stort ledarskap till svensk idrotts bästa.

Pristagare får inte vara äldre än Hugo Levin var vid sin bortgång, 

det vill säga högst 32 år.

HugoLevinPriset 2019

Maurine Filip

Saltsjö-Boo    född 1990

För framstående insatser som ledare inom flera idrotter och föreningar.
Maurine är ordförande i Svenska Skridskoförbundet.
Hon började med handboll, som spelare, domare och ungdomstränare. Under studietiden blir hon aktiv som spelare i Umeå Roller Derby, snart även invald som ledamot och ordförande i klubbens styrelse.

Tävlar i dag internationellt med Stockholm Roller Derby, är även tränare, ungdomsledare och domare, samt ordförande i föreningen.
Maurine är legitimerad psykolog, men bistår även utövare och organisationer som idrotts- och organisationspsykolog.

HugoLevinPriset 2018

Sebastian Brinkenfeldt

Danderyd    född 1991 

För hans framstående insatser som ledare inom amerikansk fotboll, nationellt och internationellt. Men också för hans förtjänstfulla ledning som förbundskapten för Ungdomslandslaget, där hans engagemang och tydliga ledarstil vunnit uppskattning, både hos spelare och tränare.

Som sportchef i föreningen Täby Flyers är han även framgångsrik huvudtränare för föreningens U-17 lag. Sebastian brinner för unga människors utveckling, hans ledarroll ser potential i varje individ.

HugoLevinPriset 2017

Katja Samsonova

Göteborg    född 1987

För hennes stora uppskattning som landslagstränare för våra svenska juniorer i rytmisk gymnastik och som partner till tränare för landslags- seniorer. Men också för hennes insatser som förbundsdomare och som internationell domare i gymnastik.

Hon har dessutom ansvarat för utbildning av domare i landet.

Som huvudtränare i Gymnastikföreningen Energo leder Katja med stort engagemang team av gymnaster som tävlar nationellt och internationellt och som med framgång deltager i gymnastikens stora Mästerskap.

HugoLevinPriset 2016

Mattias Edlund

Uppsala    född 1984

För att han på förtjänstfullt sätt främjar sin idrott och sin idrottsklubb,

Upsala Fäktning, genom skicklighet och uppoffring, i föreningens dagliga arbete, i sitt engagemang att utveckla klubbens verksamhet, samt i olika förtroendeuppdrag i klubbens styrelse.

Mattias är ledamot i styrelsen för Upplands Idrottsförbund, samt i flera kommittéer för Svenska Fäktförbundet. Han har belönats med förtjänstmedaljer av Svenska Fäktförbundet.

HugoLevinPriset 2015

Marie-Louise Dahlberg

Luleå    född 1988

För hennes stora engagemang och kunskap i fotboll, som erbjuder gemenskap så att så många som möjligt integreras och ges glädjen att uppleva svenska idrottslivet.

Marie-Louise var med att starta Boden United, hon är tränare för klubbens herrlag i fotboll och ordförande i föreningen.

Men också utanför vårt lands gränser, då hon varit tränare i Kapstaden 

och där erbjudit barn och ungdom från fattiga områden möjlighet att spela fotboll, samt tränat barn och ungdom på olika fotbollsläger i Kalifornien, Nevada och Utah.

Boken om:

Hugo Levin – den store eldsjälen i den unga svenska idrottsvärlden


www.idrottsmuseet.se

www.hugo-levin-boken.se